Для проведения семинаров, тренингов, презентаций, совещаний и конференций предлагаем два конференц-зала на 80 (возможно до 100) и 30 мест, которые расположены на шестом этаже 4-го корпуса ТЦ «Магицентр». Планировка помещений, выдержанная в деловом стиле, мягкие кресла, живописный пейзаж из окон в полный рост, расположенных по периметру зала, создают уютную обстановку для плодотворной работы. Все конференц-залы оборудованы системой отопления, кондиционирования и вентиляции.


пятница, 10 февраля 2012 г.

Розширене засідання підсумкової колегії служби у справах дітей обласної державної адміністрації «Про підсумки роботи служб у справах дітей у 2011 році та завдання на 2012 рік».



            09 лютого 2012 року у конференц-центрі Панорама відбулось розширене засідання підсумкової колегії служби у справах дітей обласної державної адміністрації «Про підсумки роботи служб у справах дітей у 2011 році та завдання на 2012 рік».
На підсумкове засідання колегії служби у справах дітей облдержадміністрації запрошені Стус В.Л. – директор  обласного комунального закладу „Жмеринський центр соціально-психологічної реабілітації дітей”,  Лашина Н.Р. –  директор обласного комунального притулку для дітей „Добро”.
Набули нових обертів питання захисту найбільш уразливих  верств населення, серед яких захист прав дитини. В області станом на 01.01.2012 року біля 3 тисяч (2957) дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування ( у 2010 році їх було – 3091, у 2009 – 3221, у 2008 – 3261, тобто загальна кількість їх зменшується. Це приблизно біля 1 % від дитячого населення області).
Показники влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, під опіку, піклування,  у прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу дещо перевищують середні по Україні:
65,6 % (1941 дитина) виховується під опікою, піклуванням;
       13,8 %  (410 дітей) –  в 116 прийомних сім`ях  та 28 дитячих будинках сімейного типу.
Розвиток альтернативних форм виховання призвів до  збільшення  в області прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу. Протягом 2011 року в області створено 3 дитячих будинки сімейного типу на базі діючих прийомних сімей, 16 прийомних сімей, куди влаштовано 51 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування. Залишається низьким рівень влаштування дітей до прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу з інтернатних закладів.
Загалом в сімейних формах виховання перебуває 2351 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що складає 79,5 %.
Реалізація  права дитини на сімейне виховання дала новий поштовх до зменшення кількості дітей цієї категорії  в інтернатних закладах. В порівняні з минулими роками кількість дітей, які знаходяться в державних інтернатних закладах, значно зменшилась завдяки  наполегливій координуючій роботі служб у справах дітей щодо реалізації права дитини мати сім’ю. Сьогодні цей показник складає 16,8 % (498 дітей). Із числа посиротілих у 2011 році (391 дитини) лише 42 дитини  були направлені в інтернатні заклади (11 %).
Злагоджена робота всіх структур на реалізацію права дитини виховуватись в сім'ї має позитивні результати.
В області усиновлення громадянами України є пріоритетною формою влаштування дітей-сиріт, та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Упродовж 2011 року в області усиновлено 71 дитину (55 – громадянами України, 16 дітей - іноземними громадянами).
На відміну від попередніх років, коли національне усиновлення носило характер, в переважній більшості, однієї дитини віком до 3 років в одну сім’ю, то за рахунок інформаційної кампанії  у 2011 році 6 українських родин усиновили по дві дитини та одна родина усиновила одразу трьох дітей, позбавлених батьківського піклування в одну сім’ю. Українці все більше усиновлюють дітей старших 10 років.
У 2011 році закріпилась тенденція до зменшення кількості безпритульних дітей, що стало результатом  посилення соціального захисту дітей, які опинились в складних життєвих обставинах, виявлення на ранніх стадіях неблагополучних сімей, вилучення з них дітей і надання останнім вчасної допомоги.
У Вінницькому обласному комунальному притулку для дітей «Добро» та Жмеринському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей протягом 2011 року перебувало та пройшло соціально-психологічну реабілітацію 258 дітей.
За оперативними даними служб у справах дітей станом на 01 січня 2012 року в області  нараховується 232 дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, які досягнуть повноліття в 2012 році та потребують житла.
Окрім того, проводиться постійний аналіз забезпечення дітей-сиріт дітей, позбавлених батьківського піклування, житлом, особливо категорії випускників інтернатних закладів. Так, із 82 випускників  інтернатних закладів 2011 року, які відносяться до категорії дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 30% не мають де жити.
В даний час проведена робота щодо збору інформації про потребу в соціальному житлі осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 362 особи у 2012 році  потребують забезпечення соціальним житлом. В даний час відпрацьовано внесення змін до обласної «Єдиної комплексної правоохоронної програми Вінницької області на 2010-2014 роки»  в частині виділення коштів на придбання житла дітям – сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Окрім того, проаналізовано можливість виділення коштів на проведення капітальних ремонтів, переоформлення договорів дарування, оформлення спадщин для  цієї категорії дітей  тощо при формуванні районних та місцевих бюджетів на 2012 рік.
Заслухавши та обговоривши доповідь начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Дорош Т.С., виступи членів колегії, начальників служб у справах дітей райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення, колегія відмічає, що протягом звітного періоду діяльність служб у справах дітей була спрямована на удосконалення механізмів щодо соціально-правового захисту неповнолітніх, активізацію роботи з питань розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, реалізацію державної політики з питань усиновлення, опіки (піклування), попередження негативних проявів у дитячому середовищі та створення умов для повноцінного розвитку дітей.
За підсумками засідання підсумкової колегії служби у справах дітей облдержадміністрації прийнято рішення, яким окреслено завдання служб у справах дітей райдержадміністрацій та міських рад міст обласного значення на 2012 рік.

Комментариев нет:

Отправить комментарий