Для проведения семинаров, тренингов, презентаций, совещаний и конференций предлагаем два конференц-зала на 80 (возможно до 100) и 30 мест, которые расположены на шестом этаже 4-го корпуса ТЦ «Магицентр». Планировка помещений, выдержанная в деловом стиле, мягкие кресла, живописный пейзаж из окон в полный рост, расположенных по периметру зала, создают уютную обстановку для плодотворной работы. Все конференц-залы оборудованы системой отопления, кондиционирования и вентиляции.


четверг, 24 мая 2012 г.

Як залучати інвестиції на Варшавській Фондовій Біржі – тепер знають вінницькі бізнесмени

Сьогодні, 24 травня, у Вінницькому прес-центрі «Панорама» відбулася конференція-презентація Варшавської Фондової Біржі. Тема заходу – «Економічні, юридичні та податкові аспекти проведення ІРО та залучення капіталу українськими компаніями на Варшавській Фондовій Біржі».
Конференція проходила за підтримки Олександра Домбровського,
Інституту Глобальних Трансформацій, Генерального консульства Республіки Польща, Вінницької міської ради. Організатори (Інститут Глобальних Трансформацій, Компанія ІНКОМ, Вінницький регіональний центр з інвестицій та розвитку) поставили поставили за завдання забезпечити представників бізнесу Вінницького регіону повною інформацією про сучасний стан ринку ІРО в Польщі та Україні, розкрити можливості залучення капіталу українськими компаніями на фондовому ринку Польщі, пояснити, як відбувається процес підготовки і здійснення ІРО на Варшавській Фондовій Біржі.
Актуальність сьогоднішньої презентації очевидна, – відкриваючи конференцію, зазначив директор Інституту Глобальних Трансформацій Олександр Домбровський, –
український бізнес і вінницький, зокрема, потребують для свого розвитку фінансових інвестицій. Ми живемо в період загальної фінансової кризи, до того ж фіскальна політика нашої країни витягує кошти з підприємств. Економіка без фінансових ресурсів – як організм без крові. І саме фондові майданчики дадуть можливість українським компаніям залучати додатковий капітал, вихід на ці площадки – це сучасний потужний інструмент для розвитку українських компаній і підприємств. До того ж, вихід на Варшавську Фондову Біржу відбувається через більш спрощені та демократичні процедури, ніж, приміром, на Лондонську.
Такої ж думки дотримується й президент «Грант Торнтон Україна», Надзвичайний і Повноважний Посол Олександр Чалий:

- Для вінницьких компаній оптимальним майданчиком для виходу на фондовий ринок може стати саме ВФБ, оскільки довіра до підприємств регіону напрацьована завдяки тісним зв’язки Вінниччини з Польщею, які роками підтримуються вінницькою владою. Окрім того, попри кризові явища на глобальних фінансових ринках, польські інвестори продовжують демонструвати зацікавлення іноземними активами. А Варшавська Фондова Біржа не настільки консервативна у ставленні до бізнесу з пострадянського простору, як, скажімо, Лондонська. З іншого боку, польський інвестор викликає у вітчизняних підприємців менше застережень, аніж той, якого можна було б залучити на Московській біржі. Польський інвестор – цивілізований, в стосунках з ним можна сподіватися на верховенство права. Він прогнозований. Однак, щоб домогтися залучення коштів шляхом проведення ІРО, вінницьким підприємцям доведеться себе «причесати», щоб завоювати довіру інвесторів – тобто розпочати процес трансформації, реструктуризації бізнесу та податкової оптимізації, аби стати прозорими і зрозумілими для європейських інвесторів і банків.
За словами мера Вінниці Володимира Гройсмана, використання такого сучасного інструменту, як вихід на європейську фондову біржу, нині є ключовим питанням.
- Це цікава і влучна ідея – провести таку конференцію у Вінниці, – підкреслив Володимир Борисович.
Знаковою подією для вінницьких бізнесменів назвав цю зустріч і заступник міського голови Валерій Коровій і наголосив, що для компаній, які планують вихід на ВФБ важливе не тільки розміщення на фондових майданчиках, а й сам процес підготовки – реструктуризація, комплексний аудит, прозорість роботи.
Про те, як стати по-європейськи прозорими, які вимоги щодо підготовки до ІРО на Варшавській Фондовій Біржі необхідно виконати, яких умов і правил треба дотримуватися, і скільки коштуватиме процес, учасникам конференції розповіли заступник директора Представництва ВФБ Катерина Страпко, директор з розвитку бізнесу компанії ІНКОМ Олексій Пасічник, юрист Астерс Олексій Дем’яненко, менеджер відділу аудиту PwC в Києві Наталія Шпортень, ст.менеджер у відділі податкових та юридичних послуг PwC в Києві Олександр Бобошко, партнер «Грант Торнтон Україна» Карен Оганесян. Експерти відповіли на численні запитання представників вінницького бізнесу.
Довідка. Варшавська Фондова Біржа є ринком акцій у Центральній Європі, який характеризується найбільш динамічним розвитком. УспіхиВФБ – результат дії низки факторів: потенціалу польського господарства, сприятливих законодавчих актів, сили та фінансових ресурсів інвесторів, інформаційної інфраструктури, професійності установ польського ринку капіталу. У першій половині 2011 року на ВФБ мали лістинг 416 компаній, серед них і 11 українських. Разом із закордонними компаніями капіталізація ВФБ становила понад 206 млрд євро.

Комментариев нет:

Отправить комментарий